Druk „Księga nadzoru nad szkodnikami”
40,00zł
40,00zł
Druk „Księga nadzoru nad szkodnikami”
Dokumentacja kontrolująca obecność szkodników, stanowiąca część systemu HACCP, jest niezbędnym narzędziem dla firm spożywczych, co nakłada na nie obowiązek prowadzenia nadzoru nad szkodnikami, zgodnie m.in. z przepisami zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 6 stycznia 2003 r. dotyczącym kontroli jakości żywności oraz przestrzegania norm higieny w procesie produkcji i dystrybucji żywności (Dz.U. Nr 6, poz. 77).
Skuteczność nadzoru nad obecnością szkodników w zakładzie uzależniona jest w dużym stopniu od właściwej organizacji systemowej, a kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiednia dokumentacja. Jest to istotne, ponieważ pozwala ona udokumentować skuteczność prowadzenia takiego nadzoru oraz jego rzeczywiste funkcjonowanie.
Parametry techniczne: