Instrukcja GMP/GHP - Czyszczenie, mycie i dezynfekcja opakowań zwrotnych (tac, blach)
30,00zł
30,00zł
Czyszczenie, mycie i dezynfekcja opakowań zwrotnych, takich jak tace i blachy, są kluczowymi czynnościami w utrzymaniu higieny w zakładach żywienia zbiorowego i innych miejscach, gdzie przetwarzana i przechowywana jest żywność. Proces ten zapewnia, że opakowania są wolne od zanieczyszczeń, mikroorganizmów i resztek jedzenia, co jest niezbędne dla utrzymania wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa żywności. Instrukcje zostały stworzone zgodnie z najnowszymi przepisami przez doświadczonych audytorów HACCP i specjalistów z dziedziny sanitarno-epidemiologicznej. Dostępne są w formie estetycznych tablic w formacie A4. Obustronne pokrycie folią gwarantuje długotrwałe użytkowanie oraz wysoką odporność na wilgoć i zabrudzenia.
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP).
Parametry techniczne: