Instrukcja GMP/GHP - Bezpieczeństwo wody i lodu w produkcji
30,00zł
30,00zł
Instrukcja GMP/GHP - Kontrolowanie zdrowia pracowników
INS176 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Oznakowanie, magazynowanie oraz używanie substancji toksycznych
INS175 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Pomiar temperatury surowca mięsnego
INS178 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Postępowanie z odpadami rybnymi
INS172 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Przejęcie surowca mięsnego
INS179 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Przyjęcie dostaw surowców i materiałów pomocniczych, półproduktów, opakowań
INS177 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Przyjęcie surowca rybnego
INS180 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. | ||
Instrukcja GMP/GHP - Utrzymanie czystości powierzchni mających kontakt z żywnością
INS173 |
30,00zł | 2-3 dni | szt. |
Bezpieczeństwo wody i lodu w produkcji żywności ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego i ochrony zdrowia konsumentów. Zarówno woda, jak i lód mogą stanowić potencjalne źródło zanieczyszczeń i zagrożeń dla produktów spożywczych, dlatego konieczne jest stosowanie rygorystycznych procedur i praktyk zapobiegawczych. Utrzymanie czystości powierzchni mających kontakt z żywnością jest kluczowe dla zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego oraz zapobiegania zanieczyszczeniom i kontaminacji produktów spożywczych. Instrukcje zostały stworzone zgodnie z najnowszymi przepisami przez doświadczonych audytorów HACCP i specjalistów z dziedziny sanitarno-epidemiologicznej. Dostępne są w formie estetycznych tablic w formacie A4. Obustronne pokrycie folią gwarantuje długotrwałe użytkowanie oraz wysoką odporność na wilgoć i zabrudzenia.
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP).
Parametry techniczne: