Instrukcja GMP/GHP - Higiena na stanowisku pracy w zakładzie żywienia zbiorowego
30,00zł
30,00zł
Higiena na stanowisku pracy w zakładzie żywienia zbiorowego jest kluczowa dla zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego oraz zdrowia konsumentów. Obejmuje ona szeroki zakres praktyk, procedur i zasad, których przestrzeganie ma na celu minimalizowanie ryzyka zanieczyszczenia żywności i zapobieganie rozprzestrzenianiu się chorób zakaźnych. Instrukcje zostały stworzone zgodnie z najnowszymi przepisami przez doświadczonych audytorów HACCP i specjalistów z dziedziny sanitarno-epidemiologicznej. Dostępne są w formie estetycznych tablic w formacie A4. Obustronne pokrycie folią gwarantuje długotrwałe użytkowanie oraz wysoką odporność na wilgoć i zabrudzenia.
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP).
Parametry techniczne: