Instrukcja GMP/GHP - Utrzymanie porządku, czystości i higieny w zakładzie małej gastronomii oraz w jego otoczeniu
30,00zł
30,00zł
Utrzymanie porządku, czystości i higieny w zakładzie małej gastronomii jest równie istotne jak w większych placówkach żywieniowych. Kluczowe jest również przestrzeganie surowych standardów, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności oraz zdrowia klientów. Instrukcje zostały stworzone zgodnie z najnowszymi przepisami przez doświadczonych audytorów HACCP i specjalistów z dziedziny sanitarno-epidemiologicznej. Dostępne są w formie estetycznych tablic w formacie A4. Obustronne pokrycie folią gwarantuje długotrwałe użytkowanie oraz wysoką odporność na wilgoć i zabrudzenia.
Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP).
Parametry techniczne: