Książka „HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych”
90,00zł
90,00zł
„HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych” mgr inż. Marek R. Zadernowski, dr inż. Anna Zadernowska, prof. dr hab. inż. Mieczysław W. Obiedziński, prof. SGGW, prof. dr hab. inż. Ryszard Zadernowski
Skuteczne zarządzanie bezpieczeństwem żywności w sektorze spożywczym opiera się na dokładnym zidentyfikowaniu zagrożeń, ich zrozumieniu i kontrolowaniu. W książce przedstawiono zestawienie wybranych zagrożeń, podzielonych przez autorów na kategorie biologiczne, fizyczne i chemiczne, wraz z krótkim opisem ich głównych cech, występowania i metod eliminacji.
Publikacja skierowana jest do członków zespołu HACCP, którym powierzono zadanie wdrożenia systemu HACCP. Umożliwia identyfikację zagrożeń związanych z ich procesami produkcyjnymi oraz dostarcza podstawowej wiedzy, ułatwiającej dalsze badania nad charakterystyką poszczególnych zagrożeń i ich podobnych wariantów. Książka stanowi również przykład skutecznego dokumentowania zagrożeń i może posłużyć jako podstawa do tworzenia spersonalizowanego leksykonu (katalogu) zawierającego zagrożenia specyficzne dla danego środowiska w firmie.
Parametry techniczne: