Książka „HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych”

Cena netto:

    90,00zł

Cena brutto: 94,50zł / szt.

Lista życzeń

Porównaj

Pytanie o produkt

Dostępność: 2-3 dni

Marka: ODDK

Kod produktu: HAC443

„HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych” mgr inż. Marek R. Zadernowski, dr inż. Anna Zadernowska, prof. dr hab. inż. Mieczysław W. Obiedziński, prof. SGGW, prof. dr hab. inż. Ryszard Zadernowski

Skuteczne zarządzanie bezpieczeństwem żywności w sektorze spożywczym opiera się na dokładnym zidentyfikowaniu zagrożeń, ich zrozumieniu i kontrolowaniu. W książce przedstawiono zestawienie wybranych zagrożeń, podzielonych przez autorów na kategorie biologiczne, fizyczne i chemiczne, wraz z krótkim opisem ich głównych cech, występowania i metod eliminacji.

Publikacja skierowana jest do członków zespołu HACCP, którym powierzono zadanie wdrożenia systemu HACCP. Umożliwia identyfikację zagrożeń związanych z ich procesami produkcyjnymi oraz dostarcza podstawowej wiedzy, ułatwiającej dalsze badania nad charakterystyką poszczególnych zagrożeń i ich podobnych wariantów. Książka stanowi również przykład skutecznego dokumentowania zagrożeń i może posłużyć jako podstawa do tworzenia spersonalizowanego leksykonu (katalogu) zawierającego zagrożenia specyficzne dla danego środowiska w firmie.

Parametry techniczne:

  • Symbol: HAC443.
  • Objętość: 96 str.
  • Format: B5.
  • Wydanie: 2008.
  • ISBN: 83-74264-92-1.
  • Wydawnictwo: ODDK Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr.

Ostatnie pytania

Zapytaj o produkt