Książka „HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni”

Cena netto:

    170,00zł

Cena brutto: 178,50zł / szt.

Lista życzeń

Porównaj

Pytanie o produkt

Dostępność: 2-3 dni

Marka: ODDK

Kod produktu: HAC814

„HACCP. Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni” Agnieszka Budzyńska

System HACCP opiera się na siedmiu podstawowych zasadach, z których pierwsza polega na przeprowadzeniu analizy zagrożeń, a druga na identyfikacji krytycznych punktów kontrolnych (CCP).

Dokumentacja umożliwia samodzielne, bez konieczności angażowania konsultanta, rozpoznanie zagrożeń na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzenie ich analizy, identyfikację źródeł i przyczyn zagrożeń oraz ustalenie środków kontroli, czyli procedur i instrukcji, oraz wyznaczenie punktów kontrolnych i krytycznych punktów kontrolnych w każdej piekarni. Niniejszy materiał stanowi prezentację identyfikacji i analizy zagrożeń na przykładzie trzech produktów: pieczywa pszennego, mieszanego i żytniego. Może być wykorzystany jako wzór do opracowania własnej dokumentacji, bazując na indywidualnych instrukcjach technologicznych (schematach blokowych procesu technologicznego).

Parametry techniczne:

  • Symbol: HAC814.
  • Objętość: 200 str.
  • Format: A4.
  • Wydanie: 2004.
  • ISBN: 83-71879-59-8.
  • Wydawnictwo: ODDK Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr.

Ostatnie pytania

Zapytaj o produkt