Książka „Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP – poradnik praktyczny”
90,00zł
90,00zł
Książka „Audyt wewnętrzny GHP, GMP, HACCP – poradnik praktyczny” mgr inż. Marek R. Zadernowski
Zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, przedsiębiorstwa mają obowiązek wprowadzenia systemów GMP, GHP i HACCP. Skuteczne i prawidłowe działanie tych systemów wymaga ich ciągłego monitorowania, weryfikacji i doskonalenia. Audyty wewnętrzne są jednym z narzędzi służących realizacji tych celów.
Książka prezentuje metody przeprowadzania audytów wewnętrznych w firmach spożywczych, niezależnie od ich wielkości i charakterystyki. Przedstawia temat audytów w sposób zrozumiały i dostosowany do realiów zakładów spożywczych. W praktycznych przykładach prezentują różnorodne narzędzia i metody, które można wykorzystać do utrzymania, rozwijania i ciągłego doskonalenia wprowadzonych systemów. Dzięki nim systemy te mogą być stosowane zarówno w dużych zakładach przemysłowych, jak i małych lokalach gastronomicznych.
Parametry techniczne: