Książka „Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP – sklep spożywczy”
100,00zł
100,00zł
Książka „Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP – sklep spożywczy” Barbara Jackiewicz
Osoba zarządzająca sklepem spożywczym musi wprowadzać i przestrzegać zasad systemu HACCP. Aby móc opracować i wprowadzić te zasady, niezbędnym warunkiem jest przestrzeganie zasad dobrej praktyki produkcyjnej oraz higienicznej GMP/GHP, które zostały szczegółowo omówione w Poradniku dotyczącym Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). Autorka, specjalistka ds. nadzoru nad żywnością w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w przystępny sposób, opierając się na przykładowym sklepie przedstawionym w Poradniku GMP/GHP, wyjaśnia, jak wprowadzić i przestrzegać zasad systemu HACCP w sklepie spożywczym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, opis produktów, analiza zagrożeń oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych zostały zobrazowane za pomocą konkretnych przykładów.
Parametry techniczne: