Książka „Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP – gastronomia”
100,00zł
100,00zł
„Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP – gastronomia” Barbara Jackiewicz
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, właściciel restauracji ma obowiązek wprowadzić i przestrzegać zasad systemu HACCP.
Autorka, będąca specjalistką z Państwowej Inspekcji Sanitarnej ds. nadzoru nad żywnością, w przystępny sposób, wykorzystując przykładową restaurację, omawia proces wdrażania i stosowania zasad systemu HACCP w branży gastronomicznej. Każdy etap wdrażania tych zasad, wraz z dokładnym opisem produktów, analizą zagrożeń oraz wyznaczeniem krytycznych punktów kontrolnych, został ilustrowany odpowiednimi przykładami.
Parametry techniczne: